Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Όταν η ντομάτα συνάντησε την κρέμα

Γευστικότατη σάλτσα για μακαρόνια.

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουτί χυμό ντομάτας (πασάτα)
1 κ.σ. μαϊντανό
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. ρίγανη
1/8 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
150-200 γρ κρέμα γάλακτος (ακόμη και με 15% λιπαρά)
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 σφηνάκι λευκό κρασί.


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αυξήστε την ένταση της φωτιάς και φέρτε στο μίγμα σε βράση. Συνεχίστε για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα και το βούτυρο.
Επανατοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή ένταση, προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 5 ακόμη λεπτά.

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου