Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009
Ριζότο Βακαλάου
Υλικά:
4 κατεψυγμένα φιλέτα ρολό Βακαλάου
125γρ ρύζι
1κγ εστραγκόν
1 κόκκινη πιπεριά (στο σχήμα αυτών που χρησιμοποιούμε στα γεμιστά)
1 κίτρινη πιπεριά (στο σχήμα αυτών που χρησιμοποιούμε στα γεμιστά)
2κσ Worcestershire sauce
200ml κρέμα γάλακτος
4κσ καλαμπόκι
1σφηνάκι Ρούμι παλαιωμένο (Bacardi 8)
2κσ μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο αλάτι
2κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση.
Βράζετε το ρύζι, κρατώντας το σπυρωτό και δεν πετάτε το νερό που έβρασε.
Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα θέλετε.
Κατευθείαν από την κατάψυξη, βάζετε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
Τα αναποδογυρίζετε σε τακτά διαστήματα.
Με το που αρχίσουν να μαλακώνουν και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε το λάδι και το εστραγκόν. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το αναποδογύρισμα άλλη μία φορά.
Ρίχνετε το καλαμπόκι, τις πιπεριές και την Worcestershire, μαζί με δύο κουταλιές σούπας από το νερό του ρυζιού.
Ανακατεύετε καλά, αναποδογυρίζετε τα φιλέτα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Όταν αρχίσει να βράζει το τηγάνι, ρίχνετε το ρύζι, τη μουστάρδα και το μαυροπίπερο.
Αφήνετε το μίγμα να δέσει και σβήνετε με ρούμι.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και το αφήνετε 5' να κρυώσει.
Καλή όρεξη!
Labels:
Sintages
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ti tha ginei? mono tis akoume (diavazoume) tis suntages sou alla pote den tis blepoume!
ΑπάντησηΔιαγραφήaderfouli min pas na mas ksegelaseis me kamia foto! geusi thelo!
ΑπάντησηΔιαγραφή