Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Χούμους

Η συνταγή βασίζεται σε ρεβυθάδα που περίσσεψε.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τη ρεβυθάδα, για να απομακρυνθούν τα υγρά της (σάλτσα ντομάτας κλπ)
Σε ένα multi, βάζουμε μισή κούπα ρεβύθια, τρεις κουταλιές της σούπας ταχίνι, μισή κουταλιά του γλυκού κύμινο, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τα "χτυπάμε" μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ρεβύθια.

Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και μπορεί να συνοδέψει επάξια μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου