Διάβασα τη συνταγή στο bostanistas.gr και την έχω κάνει αρκετές φορές. ' Ίσως η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια που έχω δοκιμάσει ποτέ. (και η φωτογραφία είναι από το ίδιο site )
Υλικά:
- 2 φύλλα λαχανίδας
- 1 μεγάλο πράσο μαζί με το πράσινο μέρος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γρ παρμεζάνα
- 1 πακέτο μακαρόνια (οτιδήποτε)
- μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το πράσο σε 6 κομμάτια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
- Αφαιρούμε από τα σκόρδα το ενδιάμεσο κοτσανάκι τους. Τα βάζουμε σε βραστό νερό για 3,5 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε τα φύλλα λαχανίδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3,5 λεπτά.
- Κρατάμε μια κούπα τσαγιού από το νερό στο οποίο βρίσκονται τα λαχανικά και μετά τα σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε στο multi τα λαχανικά, προσθέτουμε το λάδι και τα "χτυπάμε" μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όσο θέλουμε από το νερό που κρατήσαμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο του πακέτου, αφαιρώντας μισό με ένα λεπτό.
- Τα στραγγίζουμε.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, την αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε, ρίχνοντας λίγη-λίγη από την παρμεζάνα (αφήνουμε 50 γρ για το σερβίρισμα).
- Σερβίρουμε σε χλιαρά, βαθιά πιάτα, προσθέτοντας από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα (ή και περισσότερη) και λίγο μαύρο πιπέρι. Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου