Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αφράτα muffins μήλο-κανέλα

Θα χρειαστούν 18-20 φορμάκια για muffins. Εγώ χρησιμοποίησα αυτά από το amazon.co.uk

 

 

 

 

 



Υλικά:

  • 2 μήλα (μεσαίου μεγέθους)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
  • 125 γρ. καφέ ζάχαρη, συν 4 κ.γ. για το πασπάλισμα
  • 125 ml μέλι
  • 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 γρ. γάλα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βιτάμ
  • 2 αυγά



Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το ένα από τα δύο κουταλάκια της τριμμένης κανέλλας.
  2. Σε μπώλ από μίξερ ανακατεύουμε την καφέ ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το βιτάμ και τα αυγά.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
  4. Ανακατεύουμε το 2ο κουταλάκι της κανέλλας με τα 4 κ.γ. της καφές ζάχαρης. Αυτό το μείγμα θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Παίρνουμε το μπώλ με τα υγρά υλικά και το ρίχνουμε στο μπώλ με τα στερεά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με το μίξερ ελαφρά.
  7. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες κατά 3/4 και μετά πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.
  8.  Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο προσεκτικά, τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψάκι τους για 2 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου