Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Master Burger

Συνταγή για burger που θα μείνει αξέχαστο:

Για τη ζύμη
  • 1,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτάκι μπύρα (κατά προτίμηση εκτός ψυγείου)
  • αλάτι-πιπέρι ή έτοιμο μίγμα αλατιού με μυρωδικά.

Για τη γέμιση
  • 10 φέτες bacon
  • 300γρ cheddar
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (κατά προτίμηση λευκό)

Sauce
  • Η γέμιση που θα περισσέψει
  • Blue cheese ή Roquefort
  • Βούτυρο για το τσιγάρισμα.

Θα προκύψουν περίπου 24 μπιφτέκια, τα οποία θα μας δώσουν 12 γεμιστά burgers.

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς ή ανάβουμε κάρβουνα.

Σε multi βάζουμε ξεχωριστά τα υλικά της γέμισης, τα κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο τέλος ανακατέβουμε καλά το bacon, το cheddar και το κρεμμύδι για να έχει ομοιογένεια το μίγμα.

Ζυμώνουμε τον κιμά με τη μπύρα και το αλατοπίπερο. Κόβουμε μια μπάλα από τη ζύμη, την πλάθουμε και την ανοίγουμε για να σχηματιστεί στρογγυλό μπιφτέκι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη του κιμά.
Κάθε μπιφτέκι το πατάμε λίγο παραπάνω στη μέση του, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή λεκάνη-γούβα, για να φυλακιστεί η γέμιση.
Γεμίζουμε τη γούβα με γέμιση, βάζουμε από πάνω ένα ακόμη μπιφτέκι, το πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα τοποθετούμε στο φούρνο που προθερμάναμε ή τα ψήνουμε στα κάρβουνα.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το που τα ψήνουμε και το πόσο καλοψημένα ή όχι τα θέλουμε. Στο φούρνο θέλει περίπου 7 λεπτά  και στα κάρβουνα περίπου 4 λεπτά ανά για μέτριο ψησιμο.

Η γέμιση που θα μείνει μπορεί να γίνει μια πολύ νόστιμη sauce.
Την τσιγαρίζουμε με βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας. Όταν λιώσει το τυρί, η sauce είναι έτοιμη.

Απολαύστε ανεύθυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου