Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κανελίτσιο (Κανελόνια αλά παστίτσιο)

1 πακέτο κανελόνια
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 κατεψυγμένη σαλάτα καλαμποκιού μπαρμπα-στάθης (καλαμπόκι, αρακάς, πιπεριά, καροτάκι)
1 αβγό
200γρ φέτα
100γρ γάλα
350γρ τοματοχυμό
2 ξερά κρεμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
---------------

Γέμιση:
Τσιγαρίζουμε τα κρεμύδια κ το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε 3-4 χούφτες από την κατεψυγμένη σαλάτα λαχανικών. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό (250γρ ή μια κούπα καφέ) και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στη μέση, για να βράσει το μίγμα (15 - 20λεπτά). Όταν τελειώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100γρ τριμμένη φέτα.

Μπεσαμέλ:
Δείτε εδώ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και γεμίζουμε τα κανελόνια. Όταν καλύψουμε όλο το ταψάκι,
ετοιμάζουμε ένα μίγμα από 100γρ τοματοχυμού και 100γρ γάλακτος και περιχύνουμε τα κανελόνια. Από πάνω αλείφουμε την μπεσαμέλ και προαιρετικά πασπαλίζουμε με φέτα ή παρμεζάνα.

Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Τρώγεται ακόμη και κρύο!
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου