Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Μπουκιές σοκόλασης!!

Υλικά:
-250γρ κουβερτούρα 55%κακάο
-200ml κρέμα γάλακτος (ακόμη κ light 15%)
-φρέσκο βούτυρο
-αρκετή υπομονή
-Ένα κουτί κακάο σκόνη

Βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο, κ το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε σε κύβους τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρό κατσαρολάκι (να χωράει στο ψυγείο)τόσο, ώστε να μην βράσει!!
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πετάμε μέσα τους κύβους σοκολάτας**.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Γεμίζουμε μισό κουτάλι σούπας με βούτυρο, το ρίχνουμε στο μίγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθεί πλήρως, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την προσθήκη βουτύρου.

Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (πάνω από 6 σίγουρα).

Όταν, πλέον, έχει σφίξει το μίγμα, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε έξω για 5 λεπτά, ώστε να είναι εύπλαστο.
Γεμίζουμε ένα ταψάκι με τη σκόνη του κακάο και πουδράρουμε τα στεγνά και κρύα χέρια μας με το κακάο.
Με ένα κουτάλι γλυκού, παίρνουμε μια μικρή μπουκίτσα από το μίγμα μας, την πλάθουμε, ώστε να είναι σαν μεγάλη μπίλια και την βάζουμε στο ταψάκι. Επαναλαμβάνουμε (πουδράρωντας συχνά τα χέρια μας), μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Ανακινούμε αριστερά-δεξιά το ταψάκι, ώστε να επικαλυφθούν οι μπουκίτσες με τη σκόνη, τις τοποθετούμε σε ένα τάπερ κ τις βάζουμε στο ψυγείο.

Απολαύστε!!!


**Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι.

1 σχόλιο:

  1. Είναι τέλεια !!!!!
    Για παραλλαγή μπορείτε να τρίψετε σοκολάτα γάλακτος ( και λεύκη για χρωματιστό αποτέλεσμα) και να τα ρίξετε μέσα να καλυφθούν ολόκληρα..! Κόλαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή