Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

You-βάρλακος

Νόστιμα, θρεπτικά και ζουμερά γιουβαρλάκια για τις κρύες μέρες που έρχονται...

Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι νυχάκι
2 αβγά
3 κ.σ. μαϊντανο
3,5 λεμόνια
125γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
βραστό νερό


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τον απλώνουμε και στο μέσο του ρίχνουμε το ασπράδι από ένα αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό από μισό λεμόνι.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια 1-1 και τα αλευρώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και προσθέτουμε το βραστό νερό με προσοχή για να μη διαλυθούν οι μπαλίτσες.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15-20 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα δύο ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, μετά προσθέτουμε τους τρεις κρόκους, το χυμό από τρία λεμόνια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα, μία κουταλιά κάθε φορά και χτυπάμε συνέχεια για να μην κόψει το αβγό.
Όταν το μείγμα είναι αρκετά ζεστό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε γύρω γύρω για να αναμειχθεί με το ζουμί και να ομογενοποιηθεί.

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου